آدولف هیتلر

شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

زندگی‌نامۀ آدولف هیتلر

زادروز: ۳۱ فروردین‌ماه ۱۲۶۸ خورشیدی برابر با ۲۰ آوریل ۱۸۸۹ میلادی

سال‌مرگ: ۱۰ اردیبهشت‌ماه ۱۳۲۴ خورشیدی برابر با ۳۰ آوریل ۱۹۴۵ میلادی

آدولف هیتلر در سال‌های ۱۹۳۳ تا ۱۹۴۵ صدراعظم آلمان بود و از ۱۹۳۴، هم‌زمان به‌عنوان پیشوای آلمان برگزیده شد. او تدابیر زیادی را برای برطرف‌کردن نارضایتی‌های مردم آلمان، تهاجم‌های سیاسی، مشکلات متعدد اقتصادی و نفوذ بالای یهودیان تدارک دید.

 

شروع دوران نوجوانی و جوانی آدولف هیتلر

او در تاریخ ۲۰ آوریل سال ۱۸۸۹، در شهر «برانائو ام این» اتریش به دنیا آمد که به مرز آلمان بسیار نزدیک بود. پدر آدولف هیتلر، در گمرک انجام وظیفه می‌کرد و یک کارمند پایین‌رتبه محسوب می‌شد. بعد از اینکه بازنشسته شد به همراه خانواده به شهر لینز نقل مکان کرد، این شهر در آن زمان پایتخت کشور اتریش بود. تمام کودکی هیتلر در این شهر گذشت و در سال ۱۹۰۳ پدرش را از دست داد. او از سال ۱۹۰۵ به بعد، شروع به کار در پرورشگاه بوهیمی کرد و سرپرستی مادرش را برعهده گرفت. در هشت سالگی، مادر آدولف هیتلر او را در گروه سرود مذهبی کلیسا ثبت‌نام کرد و بعدها هیتلر به کشیش‌شدن علاقه‌مند شد.

شخصیت سیاسی آیندۀ آلمان، رؤیاهای زیادی در سر داشت و علاقۀ زیادی به نقاشی و هنر کلاسیک از خودش نشان می‌داد. بااینکه نتوانست مسیر هنری خودش را در دانشگاه هنر وین ادامه دهد، نقاشی را رها نکرد و آثار هنری زیادی از خود به جا گذاشت. متأسفانه ۱۹۰۸ سال خوبی برای او نبود؛ زیرا در این سال، مادر خودش را به‌خاطر سرطان سینه از دست داد. بعد از مرگ مادرش، تمام ارث پدری خودش را به خواهرش تقدیم کرد و در ۲۱ سالگی هم‌زمان که مطالعات سیاسی داشت، به‌عنوان یک نقاش در شهر وین کار خودش را ادامه داد.

آدولف هیتلر فرزند چهارم از یک خانوادۀ شش‌فرزندی بود و مادر او نیز، سومین همسر پدرش محسوب می‌شد. سه نفر از خواهر و برادرهایش، در نوزادی به دلیل بیماری‌های گوناگون از دست رفتند و او کنار خواهر و برادرهای ناتنی خودش زندگی را ادامه داد. پدر آدولف هیتلر، به دلیل پیشینۀ کارمندی خودش علاقه داشت پسرش نیز همین شغل را برای آیندۀ خودش در نظر بگیرد. با این حال، آدولف هیتلر علاقۀ خاصی به بروکراسی اداری و شغل کارمندی نداشت، به همین خاطر اختلاف‌های زیادی با پدرش پیدا کرد.

 

نقش آدولف هیتلر در جنگ جهانی اول

آدولف هیتلر در سال ۱۹۱۳ از وین به مونیخ آلمان سفر کرد و دقیقاً تابستان سال ۱۹۱۴، آلمان با جنگ جهانی اول روبه‌رو شد. هیتلر در جنگ جهانی اول، نقش آورندۀ پیام‌های فرانسه و بلژیک را داشت و شجاعانه در خط آتش دشمن پیغام‌ها را منتقل می‌کرد. سرجوخۀ جنگ جهانی دوم، بااینکه تا آن زمان تابعیت آلمانی نگرفته بود، توانست در جریان جنگ دو بار مدال صلیب آهنی را با درجۀ یک و دو دریافت کند. متأسفانه، او در سال ۱۹۱۸ به دلیل استشمام گاز خردل دچار مجروحیت جنگی شد و تا مدت‌ها بینایی‌اش را از دست داد.

دو ماه پس از مجروحیت هیتلر، آلمان تصمیم گرفت که در برابر تخاصم دشمنان تسلیم شود و این موضوع برای شخصی مثل هیتلر، بسیار گران تمام شد. او علاقه‌ای نداشت در ارتش اتریش خدمت کند و در سال ۱۹۱۶ نیز، به دلیل اصابت ترکش در نبرد سُم تا چند هفته در بیمارستان بستری بود. گفته می‌شود که حضور آدولف هیتلر در جنگ جهانی اول یک اشتباه اداری بود؛ زیرا باید به‌خاطر تابعیت اتریشی، به محل تولدش برمی‌گشت. او بیشتر زمان حضورش در جنگ جهانی دوم را در هنگ فورنس ان وپس به سر برد که با خط مقدم، فاصلۀ قابل‌توجهی داشت. او در نبردهای ایبر، سُم، آراس و پساندل انجام وظیفه کرد و نهایتاً در نبرد سم مجروح شد.

در زمان جنگ نیز پیشوای آیندۀ آلمان، هنر را فراموش نکرده بود و برای برخی از روزنامه‌های نظامی کاریکاتور طراحی می‌کرد. اکتبر سال ۱۹۱۶، یک انفجار باعث زخمی‌شدن پای او می‌شود و حدود دو ماه در بیمارستان شهر بیلتر بستری شد. آدولف هیتلر، چندین بار توسط افسران مافوق خودش تحسین گردید و جریان جنگ باعث شد که حس میهن‌دوستی در وجود او بیشتر از گذشته تقویت گردد.

 

به‌قدرت‌رسیدن حزب ناسیونال سوسیالیست آلمان

بعد از پایان جنگ جهانی اول، آلمانی‌ها با بحران‌های جدی زیادی روبه‌رو شدند و شخص آدولف هیتلر نیز قصد داشت این کمبودها را برای مردم آلمان جبران کند. زمانی که به مونیخ بازگشت، در یک حزب کوچک کارگران آلمان عضو شد که مجموعاً ۵۵ نفر عضو داشت. در واقع، ارتش آلمان می‌خواست این حزب را بیشتر بشناسد و به همین منظور، آدولف هیتلر را در بین این افراد قرار داد. کار به جایی رسید که نه‌تنها دیگر مخالفتی با اعضای این حزب نداشت، بلکه تبدیل به یکی از محکم‌ترین ستون‌های این گروه شد.

بعدها، آدولف هیتلر تصمیم گرفت که نام این حزب را به حزب ناسیونال سوسیالیست کارگران آلمان تغییر دهد. در سال ۱۹۲۱، شخص هیتلر به‌عنوان رأس اصلی این حزب انتخاب شد و نماد سواستیکا یا گردونۀ مهر را به‌عنوان نماد اصلی حزب انتخاب کرد. شخص آنتون درکسلر که در آن زمان دبیرکل حزب بود، تأثیرات زیادی از سخنرانی‌های آدولف هیتلر گرفت و با الهام‌گرفتن از این سخنان، رساله‌ای را با نام بیداری سیاسی من منتشر کرد. این رساله تفکرات ضدیهودی، ناسیونالیستی، ضدسرمایه‌داری و ضد مارکسیستی را در خود گنجانده بود.

دراین‌بین، هیتلر با یکی از مؤسسان حزب به نام دیتریش اکارت نیز رابطۀ نزدیکی برقرار کرد و با راهنمایی‌های او شناخت بهتری از جامعۀ مونیخ یافت. پرچم حزب ناسیونال سوسیالیست کارگران آلمان، به دست خود پیشوای آلمان طراحی شده است که همراه با گردونۀ مهر و دایره‌ای سپید با پیش‌زمینۀ سرخ دیده می‌شود.

 

آدولف هیتلر در دفترش، اقامتگاه برگهوف، سال ۱۹۳۶

شجره‌نامۀ آدولف هیتلر

کلارا هیتلر، مادر پیشوا

آلویس هیتلر، پدر پیشوا

یادبود بیرون ساختمان محل تولد در «برانائو ام این»، اتریش. نوشتار سنگ‌نگاره: «برای صلح، آزادی و دموکراسی، دیگر هرگز به فاشیسم اجازه داده نخواهد شد. میلیون‌ها کشته هشداری هستند.» این سنگ از معادن اردوگاه ماوتهاوزن به دست آمد

آدولف هیتلر در کودکی، سال ۱۸۸۹ یا ۱۸۹۰

آدولف هیتلر در کودکی، سال ۱۸۸۹ یا ۱۸۹۰

آدولف هیتلر (در میانه) با هم‌کلاسی هایش، سال ۱۹۰۰

آلویس هیتلر، پدر پیشوا

آدولف هیتلر در کودکی

هیتلر در بیستمین سالگرد تولدش، سال ۱۹۰۹

آدولف هیتلر (راست راست) و هم‌قطارانش در جنگ جهانی اول هیتلر، سال ۱۹۱۴

آدولف هیتلر (راست راست) و هم‌قطارانش در جنگ جهانی اول هیتلر، سال ۱۹۱۴

آدولف هیتلر در جنگ جهانی اول

کارت عضویت آدولف هیتلر در حزب کارگران آلمان، ۱ ژانویۀ ۱۹۲۰

یک نقاشی از آدولف هیتلر، سال ۱۹۲۳

هیتلر در یک تور تبلیغاتی در بایرن، ۱۹۲۳

چاپ اول نبرد من، سال ۱۹۲۵

آدولف هیتلر، سال ۱۹۲۷

بازدید بنیتو موسولینی از محل ترور آدولف هیتلر، ژوئیۀ ۱۹۴۴

هیتلر و گورینگ در حال بازدید از سربازان، آوریل ۱۹۴۵

آدولف هیتلر در بازدید از مبارزان جوانان هیتلری، ۲۰ آوریل ۱۹۴۵

جلد یک مجلۀ نظامی آمریکایی، شمارۀ مه ۱۹۴۵